Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

KÖPPROCESS:

Val av produkt

Du väljer vilken produkt du vill ha ur kategorierna -> du väljer tema & tillval -> du betalar din produkt


Plocka fram dina minnestextiler

Du letar fram de textilier/tyger/kläder/band/gardiner/knappar/grytlappar osv som du vill få omvandlade till en unik minnesprodukt/present.

Det kan vara allt från en liten bit favorittyg som räcker till en ficka på ett förkläde till en hel kostym som kan bli fyra nya kuddar. Inget är för stort eller smått (dock gäller ordinarie frakt för max 2 kg, se nästa punkt). Du behöver inte vara orolig för att dina textilier inte är stora nog, jag kompletterar med de tyger och övriga detaljer som fattas för att du ska få den produkt du beställt.

Viktigt! Du tvättar själv dina textilier innan du sänder dem till mig så de är redo för sömnad. Vid frågor om tvättråd för äldre/sköra textilier, hör av dig på mejlen. Jag kan tyvärr inte ansvara för resultatet av din tvätt men tipsar gärna om hur du kan tänkas gå till väga. Samma sak gäller vid tvätt av färdig produkt-jag ger tvättråd och stärker upp sköra textilier men kan inte garantera hållbarhet. Dock är många äldre textilier av god kvalitét om de sköts rätt.


  Betalning registrerad - Leverans av emballage

När betalning registrerats hos oss får du hem ett emballage för dina textilier som du skickar tillbaka till med den medföljande fraktsedeln. Emballaget du får är 100% klimatneutralt och används i två led för att spara på miljön. 

Måtten på emballage är anpassade för postens varubrev och får väga max 2 kg. Vid tyngre textilier kontakta magaloogi först så anpassas emballage och pris för frakt.

Jag vill (om du vill, detta är inget tvång!) gärna få del av historien bakom textilierna. Få veta vem textilierna tillhör/tillhörde och vilken relation hen har/hade till dig som beställer. Det medföljer ett färdigt formulär med frågor som du gärna får fylla i om du vill. 

Finns det speciella färger/former du associerar till den personen textilierna kommer ifrån, eller vad gillar den du vill ge produkten till? Delge mig gärna tankar om personens smak och stil, personlighet och egenskaper. Vad uttrycket i just din beställning sedan blir i slutändan är en tolkning av orden/tankarna.

Kom ihåg att denna gåva också kan vara historien om dig själv!! 

magaloogi sätter prägeln på slutprodukten - det ingår i avtalet, och inga ändringar görs i efterhand. Detta är unikt tillverkade produkter, specifikt skapade för dig som kund.


 Jag tar emot dina textiler

Jag tar emot dina textilier och eventuella historia och går igenom kvalitet på textilierna.

Vi återkopplar per mail och tar ett sista beslut tillsammans. Uppstår frågor från någon av parterna kommuniceras detta så snabbt som möjligt. Viktigt att minnas är att inga ändringar görs efter vårt sista gemensamma beslut eller vid mottagen produkt. En ungefärlig leveranstid bestäms utifrån hur mycket beställningar som står på tur och hur lång tid som beräknas för att omskapa just ditt minne till en textil produkt att älska. Då alla produkter skapas specifikt på beställning har magaloogi vanligtvis en leveranstid på ca 3-4 veckor. Om möjligt skickas självklart din vara snarast då den är färdig. Vid högtider och försäljnings toppar kan leveranstiden vara längre.
Maila i förväg innan du beställer om du har frågor om leveranstiden.


Processen börjar 

Sedan börjar processen med att förädla och förvandla dina textilier. Nu har magaloogi ensamrätt till vad som händer, och tackar för tilliten, och du kommer får en produkt byggd av minnen och handens kraft. Jag använder i största möjliga mån återbrukstextilier för att komplettera till dina inskickade tyger. Alla tyger är tvättade parfymfritt och anpassade för att funka ihop med de material du själv sänt till oss.


 Färdig beställning

När din beställning är klar skickas den till dig vackert packat i en kartong som är 100% klimatneutral. 

magaloogi endast jobbar med specifika unika beställningar finns ingen möjlighet till returrätt/bytesrätt/öppet köp av beställda produkter då varan ej kan säljas vidare till annan än beställaren. Detta gäller enligt konsumentverkets regler om distansavtal då "produkten tillverkas efter konsumentens önskemål, varor som är specialtillverkade efter konsumentens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel”.

Läs mer om våra köpvillkor här

Vi skapar ett unikt föremål, textilierna har en historia, ett minne som nu lever kvar. Du visar omsorg om dig själv eller den du ger gåvan till. Men bäst av allt är - du hjälper vår planet genom att välja att återanvända resurser som du redan äger. Det får bara en ny form.

-magaloogi