Sömmerska

Jag är sömmerskan som syr ihop dina minnen-i ny form!

Som hjälper dig förvalta dina käraste textila ting och förvandla dem till underbara unika gåvor. Låt oss tillsammans skapa den mest personliga och minnesvärda presenten både att ge bort till någon, att få från någon eller att behålla själv.


Vill du veta mer om hur jag kan hjälpa dig bevara dina sparade, ärvda & älskade textilier och kläder?

Sömmerska - i hållbarhetens och nostalgins tecken

En sömmerska är inte bara någon som fållar upp byxor och byter dragkedjor, eller sliter i andra länders konfektionsindustri för dåligt betalt. En sömmerska kan också vara någon som med kärlek till materialen & hantverket värnar om historien kring textiliernas ursprung och skapar minnesvärda gåvor.

Och visst vill vi välja ett hållbart konsumerande, välja småskaligt och närproducerat - även när vi köper presenter. 

I Magaloogis webbshop finns flera modeller och prisklasser att välja på, något för alla smaker.

Sömmerskan Magdalena

Jag var under hela min uppväxt en autodidakt sömmerska, alltså självlärd. Som vuxen drogs jag mer och mer åt symaskinens håll och ville lära mig "sy på riktigt". Och när jag äntligen, i väldigt mogen ålder, tog beslutet att inleda mina fleråriga textila studier hittade jag hem. Dit jag alltid velat vara. Fri att skapa i textil på mitt eget sätt.

Under fliken "Om Magaloogi" kan du läsa om min mormor (född 1919) som utbildade sig till sömmerska och cyklade från Dalarna till Stockholm för att gå på Tillskärarakademin. Och om hur hennes kärlek och mina minnen som kreativt barn i hennes ateljé sådde fröet till den sömmerska jag ville vara och nu arbetar som idag. 

En släkt av Sömmerskor & Skräddare

År 1887 startade min mormors farfar Elias skrädderi. På den tiden måttsyddes allting och bok fördes över samtliga kunders unika storlekar. Vissa for långt för att besöka hans ateljé och kunde ibland bo över flera dagar för att vänta på att deras beställning blev färdigsydd. Hantverk tog tid. Vi i nutid är vana att allting finns tillgängligt snabbt och produceras i kopiösa volymer till den stora mängden människor över hela världen. Jag reflekterar mycket över detta och har valt att gå i min släkts fotspår. Kvalitet före kvantitet, hållbarhet och omtanke till det jag tillverkar.

En beställning hos Magaloogi tar lite längre tid att få hem då produkten skapas för hand just efter dina önskemål. Du som kund kan alltid höra av dig om du undrar mer om leveranstid eller villkor.

Min vision är att som sömmerska hjälpa människor bevara sina speciella textila minnen-i ny form! 

Att fortsätta berätta historien om våra för och nulevande.

Frågor? 

Kontakta mig.

Magaloogi

magaloogi.se

Mobil

070 6832110

Social Media

Facebook
Instagram