Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

OM MAGALOOGI

Magdalena Johansson Wahlberg

Jag kommer från en släkt där skräddaryrket funnits i rakt nedstigande led sedan slutet av 1800-talet. Min största inspiration är min mormor (född 1919) som utbildade sig till sömmerska och cyklade från Dalarna till Stockholm för att gå på Tillskärarakademin. Hon hade en butik för konfektion och sytillbehör, men sydde och ändrade även kläder till byns invånare. Mormor blev änka långt innan jag föddes men fortsatte driva sin butik själv och var en stark förebild för mig att du som kvinna kan klara dig själv! Hennes ateljé var hennes hem och där kände jag mig sedd och trygg. Bland kläder, tyger, knappar och band väcktes min lust för färg, form och vackra ting. Trots detta började jag inte sy "på riktigt" förrän i vuxen ålder.

Jag har alltid hamnat i kreativa yrken och under min tid som inredare upptäckte jag att det jag gillade bäst var tiden vid symaskinen (inte kostnadskalkyler och kuddpuffning, även om jag var bra på det med). 

Under tre år utbildade jag mig inom textil. De åren gav mig modet att våga förverkliga min affärsidé och följa min dröm.

Nu vill jag hjälpa just dig att bevara dina minnen i textil form!

Att spara ett textilt minne från någon du älskar är en fin gest. Men att dagligen använda det minnet i en ny brukbar form, att ha dina nära och kära hos dig - oavsett avstånd, tid och rum- kan kanske vara en större glädje och ibland en tröst.

-magaloogi

När jag skapar din unika produkt tänker jag på vilket värde det finns i dessa textilier. Kanske har de broderats av en flink hand, använts som ett favoritplagg eller varit någons tröstefilt. Att låta de minnen som just du förknippar med dessa textilier få fortsätta berätta sin historia, det är det allra finaste tycker jag. För de allra flesta skulle nog en unik minnesgåva vara den mest personliga och minnesvärda presenten både att ge bort till någon, att få från någon eller att behålla själv. Och vinsten för vår miljö, vår underbara värld, att bruka de resurser vi redan äger, den är oslagbar! magaloogi vill vara ett bättre och mer eftertänksamt alternativ att konsumera. 

Mer information om hållbar konsumtion av textilier kan du läsa om t.ex. på Naturvårdsverkets sida.


Vinsten för vår miljö, vår underbara värld, att bruka de resurser vi redan äger, den är oslagbar! Magaloogi vill vara ett bättre och mer eftertänksamt alternativ att konsumera.

-magaloogi