Återbruka kläder

Tänk så mycket kläder vi bär genom ett liv! 

Från barndomens små mjuka babykläder, ungdomens häftiga jeans, fest och bröllopskläder, praktiska flanellskjortor & hemstickade tröjor. Säkert har du sparat något plagg som betyder extra mycket för dig. Något du burit själv eller något du ärvt från någon som betyder mycket för dig.

Men visst är det så att oftast ligger plagget nerpackat i en låda någonstans, sparat av nostalgiska skäl. Så är det nog för de flesta av oss. Men jag har en idé om vad du kan göra med de där kläderna!

Älskad skjorta & jeans =

Tre Minnestextilier!
Återbruka kläder till Minnestextilier

Tänk att få bevara minnena du kopplar till plaggen, genom just återbruk av dina kläder. 

Tillsammans skapar vi ett nytt ting att älska av dina textila minnen!

I stället för att spara & förvara kan jag hjälpa dig att skapa något att bruka & bevara.

Tjänsten Magaloogi erbjuder är enkel, du väljer tema/stil och produkt i webbshopen & betalar med valfritt sätt i kassan. Efter det får du hem ett emballage, där du packar dina sparade kläder & tyger och returnerar dem till mig med den medföljande fraktsedeln. Du får också ett formulär där du kan skriva lite mer önskemål om färger, den stil/tema du valt och om du vill berätta vem som ägt textilierna. Det är så fint att få lite mer insikt om historien bakom och gör det kreativa skapandet lättare för mig när jag får en känsla för det jag jobbar med. Finns det speciella färger/former du associerar till den personen textilierna kommer ifrån, eller vad gillar den du vill ge den färdiga gåvan till? Dela gärna tankar om personens smak och stil, personlighet och egenskaper. Och tänk så mycket trevligare att få se de där speciella kläderna i en ny form, ett ting till dig själv eller en textil present att skänka till någon du håller av.

Återbruka kläder av miljöskäl

Att ta till vara och återbruka kläder är också ett fenomenalt sätt att vara snäll mot vår värld. Både genom att göra medvetna köp, handla second hand eller att vara med i klädbyten. Genom att välja att använda de resurser du redan äger gör du ett viktigt val. Forskning visar att den enskilt största insatsen vi människor kan göra för miljön är just att i olika former satsa på återbruk av kläder. 

Magaloogi erbjuder dig ett sätt att göra gott både för miljön och samtidigt unna dig en fin, unik gåva.


Vinsten för vår miljö, vår underbara värld, att bruka de resurser vi redan äger, den är oslagbar! Magaloogi vill vara ett bättre och mer eftertänksamt alternativ att konsumera.