Återbruka textil

Gamla broderade dukar som inte passar på bordet, grytlappar som någon virkat och aldrig använt, vävda band du gjorde i slöjden, det där överkastet du köpte på rea och älskade men som nu är omodernt.

Vad händer med alla textilier du äger? Och vad betyder alla begrepp som finns kring återbruk av textil?

Återbruk av textil- Redesign & Upcycling

Återbruk av textil kan även kallas Redesign- att göra nytt av befintligt. Du kanske också har hört ordet Upcycling- det betyder att öka värdet på dina textilier genom att uppgradera dem till något brukbart. Och det är precis det Magaloogi gör för dig som kund!

Det finns idag många aktörer som arbetar med just återbruk av textilier-att sy om gamla textilier till färdiga produkter och sälja vidare. Det gör mig glad att vi är så många som utnyttjar material ur den textila skatt som redan finns.

Men jag har tagit mig an det textila återbruket från en annan vinkel. 

För mig är Minnesbevarandet det primära och miljöaspekten bara självklar!

Vi har ju oftast starka minnen och känslor kring ting vi sparar. Men hur hållbart är det att bara spara på hög utan att använda? 

.

Återbruk av textil- Reuse

Reuse = att använda på nytt, är också ett begrepp för återbruk, men då handlar det främst om att vi använder textilierna i dess nuvarande form t.ex att vi handlar kläder på second hand.

Om du är nyfiken på att lära dig mer om miljöaspekten av att återbruka textilier så finns det massvis av intressanta podcasts, hemsidor, litteratur, föreläsningar online och textila nätverk att söka i.

Är du osäker på vilka av dina textilier som går att återbruka, hur de ska tvättas eller skötas så är du välkommen att höra av dig. Använd kontaktformuläret för snabbast svar.

Får jag hjälpa dig att återbruka dina textilier?

Genom Magaloogis cirkulära textiltjänst får du enkelt hjälp att återbruka det du redan äger. Smart både av nostalgiska anledningar & ur miljösynpunkt. Du väljer ett hållbart konsumerande när du väljer att unna dig något från Magaloogi. Jag skapar användbara  produkter "Minnestextilier" utifrån dina egna önskemål och av dina egna sparade, ärvda & älskade textilier. Varje beställning görs i endast ett unikt exemplar som du garanterat blir ensam om!  När jag skapar din unika produkt tänker jag på vilket värde det finns i dessa textilier. Kanske har de broderats av en flink hand, använts som ett favoritplagg eller varit någons tröstefilt. Att låta de minnen som just du förknippar med dessa textilier få fortsätta berätta sin historia, det är det allra finaste tycker jag. 

Maria och Annas son ska flytta hemifrån. Av överkastet han hade som åttaåring sys ett kuddfodral som får flytta med till första egna lägenheten. Lite av barndomens trygghet som påminner om var han kommer ifrån och hur älskad han alltid är"Magaloogi

www.magaloogi.se

Mobil

070 6832110

Social Media

Facebook
Instagram