Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

EN HISTORIA OM ATT BEVARA MINNEN

Jag har älskat, och förlorat, många människor i mitt liv. Från dem har jag ärvt och sparat saker som jag aldrig använde och egentligen inte betydde något för mig- mer än att de just varit deras.

Under lång tid hade jag svårt att förhålla mig till dessa saker, skulle jag behålla dem?

Men att göra sig av med dem kändes fel och svårt. Istället för att jag ägde sakerna, ägde sakerna mig. De låg i sina skåp och lådor, användes aldrig och bara skavde och tog plats.
Jag trodde minnena fanns i tingen. Tills jag en dag vågade sätta saxen i mina ärvda textilier! Hur min känsla för färg och form gjorde att jag kunde omskapa dessa skamfyllda hyllvärmare till något jag faktiskt hade användning för- samtidigt som jag fick ha minnena av mina älskade nära mig. Att det som gömts i ett skåp nu var en del av mitt dagliga liv.

Känslan och glädjen det väckte i mig gav ringar på vattnet och födde idéer. Tanken om att andra människor också bar på minnen att vårda, saker att låta älskas i en ny form, att både frigöra tingen och utveckla dem genom förnyelse.

-magaloogi

Min första minnesgåva blev ett förkläde till min systerdotter på hennes trettioårsdag. Varje liten tygbit, varje band, varje knapp hade sin historia och tidigare tillhört någon i vår släkt. När jag sydde detta färgglada, brokiga, underbara förkläde hände något med mig. Jag kände: det här är inte bara roligt, det är också viktigt. Jag tänkte: Fler än jag kan vilja bevara sina minnen och jag kan vara ett stöd i detta omskapande. 

I en tid av snabb konsumtion där våra relationer inte alltid får plats kan mina produkter skapa en stunds eftertanke om var ursprunget finns-vem som ägde/bar/tillverkade just denna textil och vilka känslor den väcker i oss. 

Det finns ett stort värde i att vilja ha kvar sina minnesägodelar-men vi kan välja att spara dem på ett nytt och brukbart sätt.

Att ge en ovärderlig och unik gåva, att värna om relationerna, släktskapet, vänskapen - att få ha dina käraste nära dig-oavsett avstånd, tid & rum. Vilken present att få skänka vidare till sig själv eller någon du står nära!

I ett stycke textil kan vi återskapa en del av historien om människan, ett tidsdokument om våra förlevande och nulevande. 

magaloogi är där för dig och förverkligar detta förevigande. Dina minnen-i ny form!

Ta farfars skjorta (den som han alltid hade på sig när han stekte dina pannkakor i den gamla gjutjärnsstekpannan, minns du doften…) låt den förvandlas-förfinas-förädlas till ett föremål som du kan använda, något brukbart. Att ge till dig själv eller som en minnesgåva till någon du älskar.

-magaloogi